Тригодишни мечтаят за смяна на пола

15 април 2015 13:10

Тригодишни мечтаят за смяна на пола
©
1430 0

Броят на децата под 10 години, усещащи потребност от смяна на пола, в Англия е нараснало за последните 5 години цели 4 пъти!  Дори някои тригодишни деца вече получават специално лечение.

Статистика на Фонда за задължително медицинско застраховане в Англия показва, че от 2009 до 2014 година броят на децата под 10 години, усещащи се не себе си в тялото си, е нараснало 4 пъти. За смяна на пола сериозно децата се замислят на възраст 5 години. Има случаи и на тригодишни деца. Единственият медицински център, специализиран в лечението на джендерни разстройства сред лицатата под 18 години, е Тависток и Портман NHS Trust.

Всички деца с подобни проблеми се отправят в този център. Той има клиники в Лондон и Лийдс. Специалистите в двата центъра споделят, че джендерната дисфория е доста сложно и рядко разстройство, което често се свързва със стрес, нарастващ при настъпването на пубертетния период. По мнението на експертите, първите признаци на джендерна дисфория могат да се появяват в най-ранна възраст.

Повече четете тук

Константин Тодоров
1430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини