Международна среща за борбата с тероризма ще се проведе в Париж

  • 08 януари 2015 21:23

  • 998
  • 0
Международна среща за борбата с тероризма ще се проведе в Париж
© gettyimages

Министри на вътрешните работи и правосъдието на страните в ЕС и на САЩ ще се съберат в неделя, 11 януари, в Париж на международна среща, посветена на борбата с тероризма, предаде БТА, цитирайки АФП и ДПА.

Сред участниците ще са министърът на правосъдието на САЩ Ерик Холдър, координаторът на ЕС за борбата с тероризма Жил де Керхов, еврокомисарят за вътрешните работи Димитрос Аврамопулос. В срещата във френското вътрешно министерство ще участват и  висши представители на правоохранителните органи. Френският вътрешен министър Бернар Казньов каза, че срещата е израз на солидарност с Франция след кръвопролитното нападение в редакцията на сатиричния седмичник "Шарли Ебдо", както и възможност да се обсъди надвисналата над всички заплаха от тероризма.

"Те ще изразят солидарност с Франция, ще отхвърлят тероризма и ще обсъдят с нас общото предизвикателство, което ни отправят терористите. На него можем да противодействаме само заедно, в Европейския съюз и извън него", каза Казньов. "Ние сме в постоянна връзка с нашите колеги от силите на реда", каза във Вашингтон говорител на Федералното бюро за разследване

Последвайте канала на

Филип Епитропов
998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини