Забраниха бикоборството в Каталуня

  • 21 септември 2011 20:16

  • 1983
  • 0
Забраниха бикоборството в Каталуня
©

Феновете на бикоборството ще извикат "Оле" за последен път в барселонската арена "Монументал", тъй като тази неделя влиза в сила официалната забрана за този спорт в Каталуня, Испания, съобщава Ройтерс.

Местният парламент реши да забрани вековната традиция, в която тореадор в блестящ костюм и червен плащ се изправя срещу разярен бик. Това се случи миналата година, след като самите каталунци подписаха петиция срещу опасния спорт.

Въпреки това индустрията, свързана с бикоборството, все още е убедена, че има шанс забраната да бъде отменена до следващия сезон. Към момента Каталуня е единственият район в континенталната част на Испания, където бикоборството е забранен.

"Мисля, че политиците ще трябва да помислят пак по въпроса със забраната и бикоборството отново ще живее. Благодаря на Бог, че Каталуня има много сериозни фенове на бикоборството и в една демократична страна те ще имат възможност да гледат този спорт", коментира 64-годишният Моузес Фраеле, собственик на Ел Пилар, фирмата, която доставя биковете за спектакъла тази неделя.

Организаторите очакват на 25 септември на арена "Монументал" да има около 20 000 зрители. Тогава всички посетители ще могат да се насладят на шоуто на мадридския матадор Хосе Томас, който се пенсионира през 2002 г., но има няколко редки изяви от 2007 г. насам.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1983 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини