Среща Саркози - Меркел за Еврозоната

  • 16 август 2011 08:06

  • 794
  • 0
Среща Саркози - Меркел за Еврозоната
© Guliver/Getty Images

Днес френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще проведат в Париж кризисни преговори във връзка с дълговата криза в Еврозоната.

Малката среща на високо равнище ще бъде посветена на начините за подобряване на управлението на Еврозоната, чиито пропуски продължават да притесняват финансовите пазари.

Въпреки че от днешната среща не се очакват окончателни решения, разговорите ще положат основите за обновяването на валутния съюз.

Очаква се еврооблигациите да не бъдат сред обсъжданите теми, тъй като Германия не смята, че това е правилният начин да се реши кризата. Берлин настоява за изработване още преди края на лятото на общи предложения за засилване на механизмите за икономическо управление в Еврозоната.

След това те трябва да бъдат представени за обмисляне на работната група, начело с председателя на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в.

Последвайте канала на

794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини