САЩ: Не сме подслушвали британския премиер

  • 24 октомври 2013 11:33

  • 1198
  • 1
САЩ: Не сме подслушвали британския премиер
©

Секретните служби на САЩ не са подслушвали британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., пише лондонският в. Дейли телеграф.

Съветникът на американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият по въпросите на сигурността Кейтлин Хайдън каза пред изданието: ние не следим електронната комуникация на министър-председателя на Обединеното кралство. На въпрос дали някога Камерън е бил следен от американска страната тя отговори отрицателно. Изявата на високопоставена служителка бе публикувана ден след като представител на германското правителство заяви, че мобилният телефон на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е бил подслушван от секретните служби на САЩ. Заради твърденията днес американският посланик в Берлин бе извикан във външното министерство на Федералната република. Информацията за следенето на ръководителя на правителството в Берлин идва на фона поредната порция разкрития на бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън. Френският в. Монд по-рано написа, че американската Агенция за национална сигурност е подслушвала над 70 млн. разговора на граждани на европейската страна. По този повод държавният глава на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 нарече в разговор с американския си колега действията на САЩ неприемливи.

Темата за американското подслушване вероятно ще бъде засегната и на започващата днес среща на политици от Европейския съюз в Брюксел. Въпреки че официалната програма включва обсъждането на икономиката и програмата за източно партньорство, следенето на европейските политици ще присъства в неформалните разговори, коментира Би Би Си.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.24 | 15:14

1
Не се заблуждавайте,че подслушването става чрез "ванове с антенки","бръмбари" и телефонни централи- Глупостти! Всичките тези "НОМЕРА" стават спътниково,които спътници виждат даже с ХД през железобетон. Невероятно,но ФАКТ ! За справка ще ви дам ПРИМЕРА- защо се "прегрупира" ГДБОП в ДАНС !!! И защо мейл с вх.Н 1818/2011 към Министерски съвет -"отиде на Кино" !!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини