Гръцкият премиер: Ще унищожим екстремизма

  • 02 октомври 2013 10:32

  • 759
  • 1
Гръцкият премиер: Ще унищожим екстремизма
©

Гърция трябва да унищожи екстремизма, заяви премиерът на страната Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951.

Ръководителят на кабинета в Атина произнесе реч в американския Институт по световна икономика Петърсън. Там той посочи, че икономическата криза е довела до политически проблеми, които се изострят от популизма и екстремизма. "Екстремизмът ще бъде унищожени. Правителството има политическа воля в постигането на тази цел. Ние уважаваме законите и Конституцията. Ръководството на крайнодясната партия Златна зора е бъде вкарано в затвора", допълни той, като посочи, че мерките ще бъдат взети в рамките на законите на страната.

Според Самарас Гърция трябва да се противопостави и други радикални сили, които искат излизането от страната от Европейския съюз и НАТО. При това той не посочи крайнолявата коалиция СИРИЗА, която има такива искания, коментира РИА Новости. Той смята, че социалните сътресения в страната са сведени до минимум, в момента има все по-малко инциденти, които дестабилизират страната. Популизмът губи почва под краката си, допълни Самарас.

Премиерът определи икономическата ситуация в страната като много сложна, но изрази оптимизъм. "Гърция направи първите крачки за излизане от икономическата криза. Данните показват, че сме на прав път. Все още не сме излезли, но вървим в правилната посока.

Валери Зайцев
759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.02 | 12:24

1
И това в родината на демокрацията.

Добави коментар

Водещи новини