Няма да има избори, ако "Златна зора" напусне парламента

  • 27 септември 2013 18:03

  • 1543
  • 1
Няма да има избори, ако "Златна зора" напусне парламента
©

Говорителят на гръцкото правителство Симос Кедикоглу заяви днес, че изключва вероятността за свикване на предсрочни парламентарни избори, ако депутатите от крайнодясната партия "Златна зора" напуснат парламента, съобщи вестник "Катимерини", цитиран от БТА.

Лидерът на "Златна зора" Николаос Михалолиакос предупреди снощи, че "всички опции са отворени", след като полицията започна мащабно разследване срещу партията след убийството на рапъра-антифашст Павлос Фисас от предполагаем член на формацията.

Имаше спекулации, че ако всички депутати от "Златна зора" напуснат парламента, премиерът консерватор Андонис Самарас ще трябва да свика предсрочни парламентарни избори. Говорителят на правителството Симос Кедикоглу обаче заяви за телевизия Стар ТиВи, че ще бъдат проведени само частични избори.

"Демокрацията не може да бъде изнудвана", подчерта той. "Правосъдието ще завърши това, което е започнало. Ако трябва да има частични избори, те ще се проведат в избирателните райони, където трябва да бъдат сменени парламентаристите", добави той. Изданието отбелязва, че такъв тип избори са нетипични за Гърция и затова някои наблюдатели предполагат, че това може да доведе до общи избори. "Златна зора" има 18 депутати от общо 300 в парламента.

1543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.28 | 22:38

1
Като са избрани, имат право да са там. На ти и европейска демокрация. Всеки има право да влезе, но ако големите шефове не те харесват, правим избори, докато не намерим някой по-сгоден.

Добави коментар

Водещи новини