Младенов: Дошъл е моментът за демокрация в Либия

Точно затова знаем колко ви е трудно в момента, заяви българският външен министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 при срещата си с председателя на Националния преходен съвет Махмуд Джибрил.

Задачата, която сте си поставили от името на либийския народ, е огромна и затова ние ви приемаме като легитимен представител, каза още Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. Вярваме, че е дошъл момента за истински демократичен процес в Либия. 
 
Mинистърът на външните връзки Абдел Ати ал Обейди благодари на ЕС и България, като част от него, че са предотвратили касапницата в Бенгази като са започнали въздушните удари. Възприемаме връзките с България като приятелски, заявиха представителите на Националния преходен съвет.

България има опит в прехода и Либия може да се възползва от него, допълниха те. На срещата бе коментиран и случаят с българските медицински сестри. Според представителите на Временния съвет по него ще излизат нови факти, които ще покажат, че той е бил инсценировка на режима на Кадафи. 
 
Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 представи и специалния пратеник на България в Бенгази – Делян Даков. Неговата  задача е да поддържа интензивни и регулярни контактите между Съвета и България. 
 
Българският външен министър занесе в Бенгази и малка хуманитарна помощ – лекарства и превързочни материали. Представителите на Съвета благодариха и заявиха, че в Бенгази има огромна нужда от медикаменти.

Освен това, те са готови да приемат и още лекари от Бьлгария.  Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 заяви, че като член на Контактната група за Либия, България ще работи за решаването на конфликта и демократичното развитие на Либия.

Посещението продължава със среща с местни неправителствени организации.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет