Израел разби още една иранска шпионска клетка

  • 22 октомври 2024 15:30

  • 796
  • 3
Израел разби още една иранска шпионска клетка
© Getty images (архив)

"Израелските Служба за обща сигурност (ШАБАК) и полиция задържаха седем души по обвинения за шпионаж в полза на Иран", това предаде базираната в Еврейската държава медия мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3209

"Жителите на Източен Йерусалим (населен с около 40% мюсюлмани) са подготвяли редица атаки в Израел. Сред набелязаните цели са били кмет на град в централната част на страната и специалист по атомна физика", добави изданието.

"Всичките заподозрени са на възраст между 19 и 23 години. Нито един от тях няма криминално досие. Лидерът на групировката Рами Алиан е бил вербуван от агенти на Ислямската република", посочи още цитираната медия.

"Клетката е действала в продължение на около две години. Нейните членове са изпълнявали задачи, срещу които са получили хиляди шекели. Заданията, поставени от Техеран, са включвали създаване на графити с призиви за прекратяване на военните действия на Израел в Палестина, извършване на атентати срещу военни и полицаи, вандалски действия в Йерусалим и други", допълни мигнюз.

"На Алиан е била дадена снимка и адреса на експерта по атомна физика. Били са му предложени 200 000 шекела (приблизително 50 000 евро). Клетката обаче бе разбита преди тя да пристъпи към организацията на ликвидирането на учения", отбеляза още изданието.


Това е втората иранска шпионска  клетка, разбита за изминалите два дни. Както вече екипът на novini.bg писа, вчера  бяха арестувани седем евреи, граждани на Израел.

В Израел арестуваха евреи, шпионирали за Иран

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
796 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Безгранична финансова и оръжейна подкрепа

2024.10.22 | 16:58

3
на Израел от САЩ. Еврейският фашизъм и нацизъм е "цветя и рози"! Мълчанието на света за еврейските нацистки престъпления е най лошата страница в световната история. Над 50 000 убити и 200 000 ранени невинни палестинци, а Газа е изравнена със земята. Нетаняху е нациста и фашиста на 21и век и трябва да бъде арестуван и съден в международния съд. Категорично съм против убийството на невинни хора независимо от тяхна етнос и религия и не одобрявам това което Хамас извърши на 7и октомври. Израел има право да се защити, но основната вина за войната е негова, защото не изпълни решенията на ООН да се изтегли от окупираните на 05 юни 1967 палестински, ливански и сирийски територии. Израел е създаден 1948г на палестинска земя. Обетованата земя е Етиопия, тъй като Мюсей направи чудото "път през морето" по посока бреговете на Етиопия. Границата на Египет с Палестина е 95% пустиня и няма нужда Мюсей да бяга с племето си от фароните по посока морето. Що се отнася за еврейските храмове ги има навсякъде по света от преди христа, включително и в Палестина.
Безгранична финансова и оръжейна подкрепа

2024.10.22 | 16:55

2
на Израел от САЩ. Еврейският фашизъм и нацизъм е "цветя и рози"! Мълчанието на света за еврейските нацистки престъпления е най лошата страница в световната история. Над 50 000 убити и 200 000 ранени невинни палестинци, а Газа е изравнена със земята. Нетаняху е нациста и фашиста на 21и век и трябва да бъде арестуван и съден в международния съд. Категорично съм против убийството на невинни хора независимо от тяхна етнос и религия и не одобрявам това което Хамас извърши на 7и октомври. Израел има право да се защити, но основната вина за войната е негова, защото не изпълни решенията на ООН да се изтегли от окупираните на 05 юни 1967 палестински, ливански и сирийски територии. Обетованата земя е Етиопия, тъй като Мюсей направи чудото "път през морето" по посока бреговете на Етиопия. Границата на Египет с Палестина е 95% пустиня и няма нужда Мюсей да бяга с племето си от фароните по посока морето. Що се отнася за еврейските храмове ги има навсякъде по света от преди христа, включително и в Палестина.
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР

2024.10.22 | 15:59

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини