Най-малко тридесет и двама души са убити при израелски удари в Южна Газа

  • 02 октомври 2024 11:46

  • 171
  • 2
Най-малко тридесет и двама души са убити при израелски удари в Южна Газа
© Getty Images, архив

Най-малко тридесет и двама души са убити при израелски удари в южната част на ивицата Газа през изминалата нощ и рано тази сутрин, съобщиха представители на палестинските здравни власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2835

В изявление на Европейската болница в тежко пострадалия град Хан Юнис се казва, че телата на жертвите са били докарани там след масирани въздушни удари и сухопътни операции на израелската армия. От болницата допълват, че сред загиналите има жени и деца, а ранените са десетки.

За момента няма изявление на израелската армия по този случай, уточнява АП. Броят на палестинските жертви на конфликта в Газа, от началото на който в понеделник ще се навърши една година, надхвърли 41 000 според информацията на здравното министерство на радикалната палестинска групировка "Хамас", предизвикала конфликта с изненадващото си нападение срещу Израел.

На 7 октомври 2023 г. палестинските бойци са причинили смъртта на около 1200 души в Израел и са отвели в плен около 250 заложници, сочат израелските данни.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
171 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЦИОНИСКИ ФАШИСТИ

2024.10.02 | 12:05

2
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !

2024.10.02 | 12:01

1
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини