Най-малко 34 души са загинали при израелски въздушни удари по училище и жилища в Газа

  • 11 септември 2024 22:33

  • 257
  • 0
Най-малко 34 души са загинали при израелски въздушни удари по училище и жилища в Газа
© Gettyimages

Най-малко 34 души, включително 19 жени и деца, са загинали през нощта и днес при израелски въздушни удари в ивицата Газа, поразили училище, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (УНРВА), приютило разселени палестински семейства, както и две къщи, съобщава БТА, като се позова на представители на местни болници.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2565

Днес следобед е бил нанесен най-смъртоносният удар, насочен срещу подготвителното училище за момчета на УНРВА "Ал Джауни" в бежанския лагер "Нусейрат" в централната част на Газа.

Според израелските военни ударът им е бил насочен срещу бойци на "Хамас", които са планирали нападения от вътрешността на училището. Но това изявление не може да бъде потвърдено чрез независими източници.

Израелските военни съобщиха, че са нанесли удар срещу висши командири на "Хамас" в Хан Юнис

При удара са загинали най-малко 14 души, включително 2 деца и една жена, чиито тела са били докарани в близките болници "Ал Ауда" и "Ал Акса", съобщават двете лечебни заведения. Според тях най-малко 18 души са били ранени при удара.

Десетки хиляди палестинци, прогонени от домовете си от израелските атаки и заповеди за евакуация, живеят в училищата в ивицата Газа. Училището "Ал Джауни", едно от многото в Газа, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, е било обект на множество удари в хода на войната. Израел често бомбардира училища, като твърди, че те се използват от бойци на "Хамас".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини