Израелската операция в Дженин продължава с ожесточени сблъсъци

  • 31 август 2024 17:13

  • 407
  • 0
Израелската операция в Дженин продължава с ожесточени сблъсъци
© Gettyimages

Продължава мащабната военна операция на Израел в Дженин в северната част на Западния бряг, съобщиха днес палестинците, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2524

Съобщава се за тежки сблъсъци между израелските сили и въоръжени палестинци в града, който се смята за бастион на палестинските бойци и често е обект на операции на израелската армия.

Няколко души са били задържани в източен квартал на Дженин, съобщи палестинската информационна агенция УАФА.

Израел показа действия на елитна дивизия в ивицата Газа

Израелски войници са попречили на палестински служители от гражданската защита да доставят вода в болница.

Директорът на правителствената болница в Дженин заяви пред агенцията, че има опасения, че недостигът на чиста вода ще се отрази особено силно на пациентите с бъбречни заболявания, които се нуждаят от диализно лечение.

УАФА също така съобщи, че водопроводите, захранващи болницата, са повредени от израелската военна операция и че няколко части на Дженин са останали без водоснабдяване.

Също така на някои места има прекъсване на електрозахранването.

Сведенията не могат да бъдат проверени през независими източници, посочва ДПА. След запитване израелските военни заявиха, че разследват съобщенията.

В сряда Израел започна едновременни военни операции в Дженин, Тулкарем и Тубас на Западния бряг с мотива, че броят на нападенията срещу израелци значително се е увеличил. Армията заяви, че целта е да се предприемат действия срещу терористични клетки на Западния бряг, свързани с палестинските организации "Хамас“ и "Ислямски джихад“. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини