Израел обяви за арест на четирима еврейски заселници на Западния бряг на река Йордан заради атака срещу палестинци

  • 22 август 2024 14:42

  • 235
  • 0
Израел обяви за арест на четирима еврейски заселници на Западния бряг на река Йордан заради атака срещу палестинци
© Getty images (архив)

Израелската полиция и разузнаване обявиха днес за арестуването на четирима души, включително един непълнолетен, заподозрени в участие в терористични инциденти срещу палестинци по време на смъртоносното нападение в село Джит на окупирания Западен бряг на река Йордан преди седмица, предаде АФП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2480

„Това бе сериозен терористичен инцидент, включващ палежи на сгради и превозни средства, както и хвърляне на камъни и коктейли „Молотов“. Освен това един палестинец беше убит, а друг - ранен“, се казва в изявлението.

Израелската полиция и разузнаване съобщиха още, че четирима заподозрени са „задържани и разследването продължава“.

На 15 август вечерта стотина еврейски заселници, въоръжени с ножове и огнестрелни оръжия, по данни на очевидци, нападнаха палестинското село Джит на окупирания Западен бряг, като убиха 23-годишен палестинец, съобщи палестинското министерство на здравеопазването.

Атаката предизвика вълна от осъждане както в международен план, така и от израелски политици.

Жозеп Борел ще предложи европейски санкции срещу израелски служители, отговорни за насилието на окупирания Западен бряг на река Йордан

От началото на войната между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, предизвикана от безпрецедентната атака на палестинското ислямистко движение на израелска територия на 7 октомври, насилието се прехвърли и на Западния бряг - палестинска територия, окупирана от Израел от 1967 г.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини