Експерти: Иран търси отговор, но не толкова голям, че да ескалира конфликта

  • 07 август 2024 08:23

  • 468
  • 1
Експерти: Иран търси отговор, но не толкова голям, че да ескалира конфликта
© Кадър -Нова телевизия

Вероятността Иран да отмъсти за смъртта на лидера на „Хамас” е много голяма, заяви в ефира на Нова телевизия бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2419

По думите му, ако през април Техеран е предупредил САЩ за готвено нападение, то сега тази възможност е нищожна.

Лидерът на "Хизбула": С Иран сме длъжни да отвърнем на Израел

„Все пак има неписани правила в конфликта между „Хамас” и Израел, между Израел и „Хизбула” и между Израел и Иран. Важно е иранският отговор, когато дойде, с какъв мащаб ще е, какви оръжия ще бъдат използвани и от къде ще бъдат изстреляни и къде ще бъдат насочени”, отбеляза политологът и председател на Института за дясна политика. Според него, ако ударът бъде по цивилни цели, Израел ще трябва да увеличи силата на своя контраудар.

По думите на съпредседател на Атлантическия съвет и експерт по международна сигурност Иван Анчев Иран търси отговор, но не толкова голям, че да ескалира конфликта.

Последвайте канала на

Калина Христова
468 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иран и "Хизбула" имитират война

2024.08.07 | 10:51

1
Те стрелят фойерверки, които бъдат прехванати във въздуха или случайно падат на границата и рушат пункт или евентулно ранят кокошка. В случая че Иран реши да изстрелва истински ракети, 1о информира САЩ за деня и часът на "атаката" и то с ракети с къс обсег..

Добави коментар

Водещи новини