Израелската полиция влезе в сблъсъци с еврейски заселници на Западния бряг на река Йордан

  • 03 юли 2024 13:56

  • 275
  • 0
Израелската полиция влезе в сблъсъци с еврейски заселници на Западния бряг на река Йордан
© Getty images (архив)

Израелската полиция влезе в сблъсъци с еврейски заселници в палестинския анклав между Израел и Йордания - Западния бряг на река Йордан, за да премахне рано тази сутрин незаконен заселнически охранителен пост, показват видео кадри от полицейската акция, видени от Ройтерс, предаде БТА.

Кадрите показват как полицейски багери премахват поста. Заселниците са насядали по земята на тесен път, блокирайки достъпа на полицията, която е принудена да ги разпръсне.

Засега няма коментар от страна на кабинета на Еврейската държава, начело с Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, за полицейската акция.

Израел е подложен на международен натиск да спре разширяването на еврейските селища на Западния бряг, който палестинците искат да стане част от бъдещата им независима държава, наред с ивицата Газа.

Подобен охранителен пост в селскостопански район е незаконен по силата на израелското и международното право.

Израелската полиция в миналото е предприемала мерки срещу незаконни действия на еврейските заселници на Западния бряг, но палестински организации твърдят, че в някои случаи полицията не прилага закона, особено след началото на войната в другия палестински анклав, който се намира на брега на Средиземно море – ивицата Газа.

Каква ще бъде съдбата на ивицата Газа след края на войната

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини