Хусите заявиха, че са атакували два кораба в Червено море и в Индийския океан

  • 24 юни 2024 06:53

  • 867
  • 2
Хусите заявиха, че са атакували два кораба в Червено море и в Индийския океан
© gettyimages

Йеменските бунтовници хуси снощи заявиха, че техните сили са атакували два кораба в Червено море и в Индийския океан, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

Първият кораб, "Трансуърлд Навигейтър" (Transworld Navigator), е бил атакуван в Червено море с "надводна лодка без екипаж", което е довело до пряко попадение в кораба, съобщи военният говорител на хусите Яхия Сари.

Вторият кораб, "Столт Секуоя" (Stolt Sequoia), е бил атакуван в Индийския океан с няколко крилати ракети, добави той.

Говорителят заяви, че корабите са принадлежали на компании, които "са нарушили забраната за влизане в пристанищата на окупирана Палестина".

Не е ясно кога точно са били извършени нападенията, отбелязва Ройтерс.

Американската армия съобщи, че е унищожила три плавателни съда на хусите в Червено море

От ноември йеменските бунтовници хуси нанасят удари с дронове и ракети по морските пътища, като твърдят, че действат в знак на солидарност с палестинците във войната на Израел в Газа.

При десетки нападения хусите потопиха два кораба, превзеха друг и убиха най-малко трима моряци. 

Последвайте канала на

Калина Христова
867 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Евалата на хусите

2024.06.25 | 00:22

2
Шапка им свалям!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.06.24 | 06:58

1
Ционистите, които де факто управляват САЩ, са примитиви. Хитри, но примитиви. И понеже са примитиви, не го знаят. Смятат, че като държат парите на САЩ, са много умни. А именно това е глупост, защото пак не успяват и пак вкарват проблеми, за които хората пак ги намразват. Зад коя война и кой катаклизъм не стои тази същата паплач?! Дори болшевиките са финансирали, за да направят от Русия парцал, а от ЕС едно напрегнато от еврейски идеологии място (Маркс, Ленин и прочее евреи, а болшевиките са финансирани с невиждани за времето пари то САЩ и по-малко от индустриален капитал от Германия, смятай евреиски капитал). Хитлер те го направиха, защото бяха отворили ей-такива задници за парите на германския народ, та един луд се намери да защити Германия. Но и него го насочиха да се бие със СССР, та да се разбие. Но колко евреи излетяха като дим във въздуха... И колко не евреи също... А бе безумна клика, която светът най-сетне трябва да идентифицира и изчисти. Тогава и самият еврейски народ може да заживее по-добре. Ционизмът е мръсна дейност. Днес ефектът от финансирането на украински нацисти е пак с глупав резултат. Те са прмитивни, човече! Русия си стоеше в ъгъла в залата на големите сили. Тези я изкараха на преден план, та направиха и от Китай активен играч, дето Китай се спотайваше. И всичко това, за да скапят икономиката на ЕС и да й приберат постигнатото благоденствие. Но последното е малка цел в сравнение с потресаващия резултат, който Русия може да постигне, камо ли Китай. Ами светът вече гледа на Китай като на разумен световен лидер! Западът е по-малко от 10% от света. Имаше лидерство, но си го остра като стадо глупаци, о, пардон, стадо демократи, с овчар, пардон, задкулисни управляващи САЩ шепа примитиви с много пари. Изпо отровиха света с мръсните си номера! А ние искаме мирна и просперираща Европа, най-вече ЕС! Учудващо е, че интересите на Русия са същите - икономически силен ЕС, който да купува суровини и да продава технологични стоки. Факт.

Добави коментар

Водещи новини