Бивш генерал от ЦАХАЛ: Войната между Израел и "Хамас" ще продължи 3 г.

  • 17 юни 2024 16:55

  • 405
  • 0
Бивш генерал от ЦАХАЛ: Войната между Израел и "Хамас" ще продължи 3 г.
© Getty Images

Войната между Израел и палестинската групировка "Хамас" ще продължи три години, заяви по време на интервю пред местната радиостанция 103ФМ о.з. бригаден генерал от Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) и бивш министър Ефи Айтам, съобщи вестник "Джерузалем пост".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2306

Последните 48 часа бяха едни от най-сложните след началото на войната с „Хамас“ като 12 войници от ЦАХАЛ бяха убити в боевете в ивицата Газа, осем от които в град Рафах, отбелязва БТА.

„ЦАХАЛ са си поставили за цел да смажат „Хамас“. Всеки, който носи оръжие в Газа, трябва да умре. Всички оръжия трябва да бъдат отнети. Почти цяла Газа е в ръцете ни и можем да действаме сравнително спокойно“, заяви ген. Айтам.

„Войната ще продължи около три години – една година вече е зад нас, следващата година е за война в Ливан, а годината след това е да се притесняваме за нещата, свързани с Иран“, допълни той.

Израел удари цел на "Хамас", скрита в училище на УНРВА в Газа

„Няма смисъл да се тревожим за утре, докато действията са все още в начален стадий“, каза Ейтам, потвърждавайки целта на ЦАХАЛ за разбиването на „Хамас“.

„В продължение на 20 години бяхме самодоволни. Това, което можеше да бъде обикновен плевел за премахване, сега е цяла гора. Нашите цели са прости, измерими и постижими: всеки, който държи оръжие, независимо дали противотанков гранатомет или „Калашников“, трябва да умре“, заключи ген. Ейтам, цитиран от изданието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини