Двама души бяха убити при израелски въздушен удар в Южен Ливан

  • 09 юни 2024 06:12

  • 503
  • 1
Двама души бяха убити при израелски въздушен удар в Южен Ливан
© Getty Images

Двама души бяха убити вчера при израелски въздушен удар по покрайнините на южния ливански град Айтарун, съобщи ливанската национална новинарска агенция ННА, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2272

Израелската армия посочи в изявление, че войниците ѝ са идентифицирали боец на "Хизбула" в района на Айтарун, който е бил ликвидиран.

Израел: Ударихме сгради на "Хизбула" в Ливан и напредваме в ивицата Газа

Израелските сили са изстреляли две ракети срещу кафене и бензиностанция, причинявайки значителни щети, съобщи ННА.

Ливанската въоръжена групировка "Хизбула" заяви вчера, че отговорила на израелската атака като е изстреляла ракети срещу северния израелски град Малкия, а по-късно и залп от ракети "Фалак-2" срещу военен команден център, пак в Северен Израел, посочва Ройтерс.

Източник от сферата на сигурността каза пред Ройтерс, че групировката за първи път е използвала този тип ракети, след като по-рано е изстрелвала ракети "Фалак-1" при десетки предишни обстрели на Израел.

Последвайте канала на

Весела Найденова
503 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.09 | 06:42

1
Процесът по приемане на ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, БЮРМ МАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ, УНГАРИЯ, СЛОВАКИЯ и всички БАЛКАНСКИ СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ в БРИКС ЗАПОЧНА! В БРИКС ЩЕ ТЪРГУВАМЕ СВОБОДНО с 90% от СВЕТА със СОБСТВЕНАТА СИ ВАЛУТА и ЩЕ ЖИВЕЕМ в СИГУРНОСТ БЕЗ ЛГБТ. ВСЕКИ ЩЕ ИЗПОВЯДВА СОБСТВЕНАТА СИ ТРАДИЦИОННА ВЯРА и ЩЕ ГОВОРИ НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОДЕН ЕЗИК. САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!

Добави коментар

Водещи новини