Йеменските хуси: Ударихме боен кораб на САЩ в Червено море

  • 31 май 2024 16:43

  • 2379
  • 3
Йеменските хуси: Ударихме боен кораб на САЩ в Червено море
© Getty images (архив)

"Ние ударихме боен кораб на САЩ в Червено море", това заяви говорител на йеменските бунтовници хуси", предаде израелската медия мигнюз.

"Според представителя на терористичната организация Яхия Сари е бил атакуван самолетоносачът "Дуайт Айзенхаеур". Плавателният съд е от състава на Пети американски флот, дислоциран в западната част на Индийския океан и Персийския залив", добави изданието.

"Нашите действия бяха предприети в отговор на атаката на САЩ и Великобритания вчера, когато бяха убити 16 души, а още 41 ранени. Сред жертвите и пострадалите има и цивилни граждани", каза още Сари, цитиран от базираната в Еврейската държава медия.

"Военни от САЩ и Обединеното кралство нанесоха в четвъртък въздушни удари по позиции на хусите в Йемен. Целта на операцията бе да се попречи на бунтовниците да блокират корабоплаването в Червено море", посочи още медията от Еврейската държава.

Мигнюз отбеляза: От Вашингтон не съобщиха за атака срещу кораб от военноморския флот на САЩ.  

Хусите заплашиха да атакуват американски бойни кораби

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2379 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Нотев

2024.05.31 | 18:42

3
Браво на хутите!!!Само бой по краварите!!!
баба гицка

2024.05.31 | 18:32

2
скоро и вас ще ви ударят, ама много ще ревете
смях в залата!

2024.05.31 | 17:13

1
С какво, бре? С ръждясали автомати и древни ракетни оръжия доставени от рашистан, като снарядите падат на няколко метра! Хо хо хо!

Добави коментар

Водещи новини