Журналистът Георги Милков предложи хипотеза ad hoc за Израел и Палестина: Не може да има една държава, не може да има и две

  • 29 май 2024 18:22

  • 3127
  • 7
Журналистът Георги Милков предложи хипотеза ad hoc за Израел и Палестина: Не може да има една държава, не може да има и две
© бТВ

Чувам да се споделят оптимистични теории за войната. Аз не вярвам в тях в нашето обозримо бъдеще. Не виждам как това ще се случи. Това мнение изрази в интервю за "Лице в Лице" журналистът Георги Милков.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2277

И предложи две теории за развръзката: "Едната е: една държава, в която да живеят всички заедно. Ако това е демократична държава, означава всеки човек да има право на един глас. Арабите правят повече бебета от израелците. След много малко време, израелците ще се почувстват застрашени, че ще са малцинство - няма да допуснат такъв вариант. Втората е - няма как да има две държави. Няма къде да има две държави".

"Тази част, където е палестинската автономна власт, това е територия, която става все по-малка за палестинсците, заселническите селища се увеличават. Това по време на управлението на Нетаняху не е спирало. Ако говорим за палестинска държава, то няма къде това нещо да се случи. Нетаняху го призна още по времето на Обама, по времето на Тръмп беше институционализирано. Те ни го казаха - няма да има две държави", добави той.

Журналистът смята, че единствената надежда е упражняването на "международен натиск".

Радев предначертал с папата пътя към мира: Изисква осъзнаване, много разум и усилията на цялата международна общност

Георги Милков заяви още, че е бил негов, а и не само, дълг да помогне за връщането на тленните останки на цар Фердинанд в България. 

"Това трябваше да се случи отдавна не заради цар Фердинанд, а заради нас - българите и това, което наричаме наша държава. Той е човекът, на когото дължим независимостта на България от 1908 г. Сега трябва да се поучим от собствената си история. Отговорни сме да научим младите и тези, които имат желание да прочетат. Проф. Стоянович издаде най-голямото фундаментлно иследване за Фердинанд в България. В него не са спесетени нито добрите, нито лошите неща. В Двореца "Врана" ми направи впечатление, че имаше много млади хора. Това е окуражаващата новина. Много е важно каква история ще бъде преподадена на младите хора, за да имат гордост и достойнство като българи, а не да бъдат смачкани с пропагандни клишета", подчерта журналистът. 

Симеон Сакскобургготски за връщането на тленните останки на цар Фердинанд: Това е сигнал към настоящето ни

"Бях любопитен какво ще намеря в Бенгази. Минаха 20 години от осъждането на българските медицински сестри. От 2012 г. досега не бях стъпвал. От едната страна - видях ужасяваща гледка, от другата страна - окуражаваща. Тази част от града, в която живеехме и се разхождахме докато отразявахме делото в Бенгази, я няма, тя е разрушена, останали са само руините. В тази част те са постигнали към този момент една релативна сигурност, нещо, което не може да се каже за цяла Либия. Тази част няма как да се оправи и затова ще бъде сравнена със земята и построена наново. Живият център на града се е преместил съвсем на друго място, където животът кипи. Изградили са инфраструктура - построили са университети, мостове", коментира той ситуацията в Либия, където в момента има двама премиери и две управления. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3127 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Неадекватен льомпар

2024.05.30 | 03:52

7
................

2024.05.29 | 20:52

5
ГОВ НАР С МНЕНИЕ.

2024.05.29 | 21:07

6
А, ТИ ПРОСТО ГОВ НАР
Аква

2024.05.29 | 20:02

4
Ако няма място за две държави, значи народът на едната трябва да се премести или да бъде избит. Така ли да го разбирам... Или вече го избиват... А ние утре ще гласуваме в оон дали е геноцид...

2024.05.29 | 19:47

3
Да светна родните соросмърши. Отзад спектакъла тече скандал след скандала. Краварските ционисти минаха всички граници на алчност. Дори и най-наведените взеха да зацепват, че САЩ иска да потопи Европа тотално в дългове, а ако не успее да я запали. Само неграмотник или промит мозък не му е ясно, че хегемонията над задокеанската кочина приключи. Това дето успяха да прикрият с пропаганда цъфна в подкрепата на Фашисткият Израел. А тук ще мизрестваме както винаги и ще се топим във вазелиня. Щото в мелето да ни праска ще се включат и Турчолята. Арестович обясни на глупаците укри, че Зеленски е най-обикновен нает актьор, който след като си изпее сценария си ляга да спи с охрана от МИ6. Когато питал Ермак защо няма никаква отчетност и никой не следи как крадат, отговора бил: Тихо, не питай. Тя парата си тече. Намерете си го в Телеграма.
Новини бг

2024.05.29 | 19:10

2
Стига сте ни цитирали платени соросоидни ПЕДАЛИ !
Biblia

2024.05.29 | 19:07

1
Niama nikade ima molitvenik

Добави коментар

Водещи новини