Русия стопля отношенията си с талибаните

  • 28 май 2024 14:17

  • 353
  • 2
Русия стопля отношенията си с талибаните
© GettyImiges

Русия е близо до установяване на пълноценни отношения с талибаните, които отново са на власт в Афганистан. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, цитиран от ТАСС.

Той подчерта, че много се е променило през последните години. По думите му двадесет години са доста дълъг период, през който историята е направила много сериозни пируети.

В началото на 21 век смятахме талибаните за терористи, а американците за партньори в борбата срещу екстремизма. Сега всичко е различно. Сега талибаните отново са на власт и ние сме близо до установяване на пълноценни отношения с тях, посочи Медведев.

Песков: Специалната военна операция в Украйна трябва да продължи

Според него властите на съвременен Афганистан се опитват да водят конструктивен диалог. Той добави, че предстои да се види колко искрени са тези намерения.

Директорът на втори азиатски отдел на руското външно министерство Замир Кабулов заяви, че руското външно министерство и министерството на правосъдието са докладвали на руския президент Владимир Путин, че талибанското движение може да бъде изключено от списъка на забранените организации.

Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че инициативата за евентуално премахване на талибаните от списъка на терористичните организации отразява обективната реалност.

Медведев също така обвини САЩ в подпомагане на тероризма и водене на хибридна война срещу Руската федерация.

Последвайте канала на

Калина Христова
353 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДОКАТО УМНИТЕ СЕ НАУМУВАТ

2024.05.28 | 16:51

2
НЕ СЕ УЧУДВАМ ,ЧЕ СЕ РАЗБИРАТ С ТАЛИБАНИТЕ,ЗАЩОТО ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ ИМ НИВА СЕ МНОГО БЛИЗКИ.
Едно време...

2024.05.28 | 14:43

1
...бащите на талибаните наритаха руснявите с американска помощ, а сега ги наритват украинци... съдбата да бъдеш ритан.

Добави коментар

Водещи новини