Експлозии и пожар в лагер за разселени край Рафа

  • 27 май 2024 06:43

  • 664
  • 1
Експлозии и пожар в лагер за разселени край Рафа
© gettyimages

Експлозии и пожар в лагер за разселени край Рафа, след като Израел нанесе удари в района тази нощ. От „Хамас" обявиха, че са загинали 35 цивилни. Тел Авив твърди, че целта е била щаб на палестинската групировка.

Атаката е изчислена и изпълнена прецизно, а в резултат са ликвидирали ключова фигура на „Хамас” за Западния бряг, както и още един висш представител на радикалната групировка. Малко по-рано през деня групировката изстреля осем ракети към Тел Авив, които са били прихванати и не са нанесли поражения.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2251

Хамас изстреля ракети по Тел Авив

Израелската офанзива в Рафа продължава, въпреки решението на Международния съд от края на миналата седмица, с което нареди на Тел Авив да преустанови действията си в района, който е от съществено значение за навлизането на хуманитарна помощ в палестинската територия.

„Стояхме си пред вратата на къщата. Изведнъж чухме звук от приближаваща ракета. Побягнахме и видяхме, че улицата е покрита с дим. Не можехме да видим нищо. Върнахме се в къщата и не открихме никого. Когато погледнахме отвъд стената, видяхме момиче и млад мъж, чиито тела бяха разкъсани”, разказа очевидецът Фади Дукан.

Последвайте канала на

Калина Христова
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 09:01

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини