Ирански рапър получи три години затвор за богохулство

  • 20 май 2024 13:41

  • 432
  • 3
Ирански рапър получи три години затвор за богохулство
© Twitter/X

Противоречивият ирански рапър Амир Таталу беше осъден за богохулство и получи присъда от три години затвор, съобщи ДПА, позовавайки се на ирански медии. 

Съдът в Техеран намери 36-годишния музикант за виновен по обвинение в богохулство, съобщи и агенция ИРНА. Присъдата може да бъде обжалвана. 

Уеб порталът на иранското правосъдие потвърди новината за присъдата, без да уточнява тежестта на наказанието. 

Осъденият режисьор Мохамад Расулоф е избягал пеша от Иран

Таталу е известен като изпълнител, поляризиращ обществото с музиката и поведението си. Той е обвинен и в пропаганда срещу държавата. За подобно обвинение в Иран е възможна и смъртна присъда. Музикантът избегна най-тежкото наказание, предава БТА.

Процесът срещу Таталу е бил пред революционен съд в Техеран. 

Истинското име на Таталу е Амирхосейн Магсудлу. Той е сред най-колоритните изпълнители на иранската хип-хоп сцена. Таталу живееше в изгнание в Турция няколко години, преди да бъде предаден на Иран от турските власти в началото на декември миналата година. 

Рапърът няма разрешение да работи в страната - за подобна дейност се изисква позволение от министерството на културата на Иран. Музиката на Таталу се смята за прекалено западна и неморална. Независимо от това, той е обвиняван от някои критици в близост с ислямистите в страната.

Най-голямото противоречие около личността на Таталу датира от 2020 г., когато изпълнителят призовава онлайн непълнолетните си фенове да се присъединят към неговия харем. Според базирания във Великобритания ирански портал Iranwire Инстаграм профилът на Таталу е бил блокиран в резултат на това поведение. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
432 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:54

3
❤️ Г­о­­р­­е­­щ­и­ ­­м­­­о­­­м­­и­ч­­е­т­­а­ ­в­и­ ­­о­ч­­­а­­к­­­в­­а­­­т ­-­­­ X­­1­­8­­.­­­F­­U­­­N
снимката

2024.05.20 | 14:51

2
бах ти пича...

2024.05.20 | 13:54

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини