Четири жертви взеха наводненията в ОАЕ

  • 19 април 2024 22:44

  • 1706
  • 1
Четири жертви взеха наводненията в ОАЕ
© Gettyimages

Четирима души са загинали в Обединените арабски емирства в резултат на тежките наводнения, причинени от рекордните валежи тази седмица, съобщава БТА.

В изявление на филипинското министерство на работниците мигранти се казва, че две жени са се задушили в автомобила си по време на наводнението, а един мъж е загинал, след като автомобилът му е попаднал във водовъртеж.

Точният брой на жертвите, загинали по време на бурята, все още не е известен, тъй като досега властите в ОАЕ не са оповестили никаква информация.

Дъждовете в Дубай превърнаха самолетните писти в море

В Обединените арабски емирства, наследствено управлявана автократична държава на Арабския полуостров, обикновено падат малки количества валежи, заради сухия пустинен климат. Въпреки това мощна буря, за която синоптиците предупреждаваха от дни, връхлетя в седемте шейхства на страната.

До края на деня на 16 април бяха паднали над 142 милиметра дъжд, които оставиха Дубай под вода за повече от 24 часа. Средно годишно на Международното летище в Дубай се регистрират 94,7 милиметра дъжд. В други райони на страната валежите бяха дори още по-обилни.

Международното летище в Дубай, което е най-натовареното в света за международни пътувания, изрази надежда, че ще възобнови нормалната си работа до 24 часа, съобщи пред Асошиейтед прес неговият главен изпълнителен директор.

Днес емиратската държавна авиокомпания написа в „Екс“, че отново ще прекъсне регистрациите за полети до рано сутринта утре, за да "подкрепи дейностите по възстановяване от лошото време на нашия център Дубай".

Нискотарифният превозвач „Флай Дубай“ също има много прекъсвания на регистрациите за полети. 

Междувременно, през последните дни интензивни наводнения блокираха и съседен Оман. Вчера властите съобщиха, че броят на загиналите е нараснал до 21 души.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1706 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.19 | 23:46

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

Добави коментар

Водещи новини