Кузман Илиев: Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток

  • 14 април 2024 11:22

  • 3022
  • 2
Кузман Илиев: Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток
© Кадър - Нова телевизия

Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток, защото страната се явява защитник на палестинците. Големи групи мигранти може да тръгнат към Египет, Турция и Европа. Това е един от сериозните рискове, които не знам дали ние предвиждаме и управляваме правилно. Така в ефира на Нова телевизия икономистът и председател на Движение „България може” коментира ескалацията на напрежението в Близкия изток след атакаите на Иран срещу Израел.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2218

„Проблемът е, че Израел се опитва да въвлече САЩ в нещо по-голямо, докато Вашингтон се опитва да обясни на Тел Авив, че Иран е трябвало да им отговори и ответният удар ще бъде лек, без жертви”, коментира още Илиев. Припомняме, че Иран обеща да отговори на атаката срещу консулството си в Сирия от 1 април, за което обвини Израел. При нападението бяха убити няколко висши ирански командири. 

Икономистът коментира и вътрешнополитическите теми от нашата страна. Той заяви, че е логично да „играе на полето на евроизборите” като независим кандидат от инициативен кандидат, за да представи идеите на движението си. Илиев заяви, че „България може” няма да участва във вота за Народно събрание, тъй като времето за подготовка било прекалено кратко.

Колко ще струва на света конфликтът в Близкия изток?

По повод дебата около парите в държавния бюджет Илиев отбеляза, че „и „сглобката”, и кабинетите преди това, направиха така, че хазната да е „на червено”.

„Това е изключително опасно. Финансите трябва да са здрави. Страна в борд трябва много да внимава как харчи парите си. България има много пари, но ги харчи страшно неефективно”, категоричен беше икономистът.

Последвайте канала на

Калина Христова
3022 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:37

2
❤️ Г­­­о­­р­­е­­­щ­и­­ ­­­м­о­­­м­­­и­­­ч­е­­­т­­­а­ ­в­­­и­­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­­­а­­т ­­-­ X­­­1­8­­­.­F­U­N

2024.04.14 | 15:02

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини