Иранският външен министър замина на посещение в Оман като част от регионална обиколка

  • 07 април 2024 12:44

  • 360
  • 4
Иранският външен министър замина на посещение в Оман като част от регионална обиколка
© gettyimages

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан отпътува за Оман, където ще бъде първата му спирка от регионалната обиколка, съобщи  Министерството на външните работи в Техеран, цитирано от Ройтерс. Това се случва почти седмица след предполагаемия израелски удар срещу иранското консулство в Дамаск.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2336

"Амир Абдолахиан пътува до Оман като първа дестинация от регионалната си обиколка начело на политическа и парламентарна делегация. На срещите ще бъдат обсъдени двустранни и регионални въпроси като Газа", казаха от министерството.

Предполагаеми израелски военни самолети бомбардираха комплекса на посолството на Иран в Сирия в понеделник, а при удара, според Иран, са били убити седем командири от Революционната гвардия, включително трима висши.

Съединените щати са в състояние на повишена готовност и се подготвят за възможна атака от страна на Иран, насочена срещу израелски или американски обекти в региона в отговор на нападението в Дамаск, каза американски официален представител в петък.

Израелската армия засили въздушните удари в Сирия срещу Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран и подкрепяната от Техеран ливанска въоръжена групировка „Хизбула“, и двете от които подкрепят режима на сирийския президент Башар ал Асад.

Израел обикновено не обсъжда атаките на силите си срещу Сирия. Запитан за удара миналата седмица, израелски военен говорител каза: „Ние не коментираме съобщенията в чуждестранните медии“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
360 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 05:41

4
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­и­­­ ­­­м­­о­­­м­­­и­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­­в­­­и­ ­­­о­­ч­­а­к­­­в­­­а­т ­-­­­ X­­­1­­­8­.­F­U­­­N

2024.04.07 | 18:06

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
хитко

2024.04.07 | 13:03

1
Мятайте чифутите, какво ги бавите.
ИЦО

2024.04.07 | 17:00

2
той и ген. Сюлеймани ги "мяташе", а после "чифутите" го изпариха!

Добави коментар

Водещи новини