Нараства международната подкрепа за призив към Израел да спре огъня в Газа

  • 25 март 2024 11:22

  • 219
  • 2
Нараства международната подкрепа за призив към Израел да спре огъня в Газа
© gettyimages

Генералният секретар на ООН Антониу Гутириш каза днес, че нараства международната подкрепа за заявление към Израел, че е необходимо да бъде прекратен огънят в ивицата Газа и че нахлуване в град Рафах ще предизвика хуманитарно бедствие, предаде Ройтерс. Това Гутериш заяви по време на посещението си в Йордания.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

"Виждаме как в международната общност се оформя все по-широк консенсус за това да бъде заявено на Израел, че е нужно прекратяване на огъня, а така също - (за това) чух САЩ, чух мнения и от Европейския съюз, няма нужда да споменавам, разбира се, мюсюлманския свят - да бъде казано ясно на Израел, че каквато и да е сухопътна инвазия в Рафах може да означава хуманитарно бедствие", заяви Гутериш на пресконференция, пише БТА.

Нова политическа криза в Израел

Намиращият се на границата с Египет Рафах е пренаселен, като над един милион палестинци намериха убежище там, бягайки от военните действия в ивицата, а в същото време Израел е решен да нахлуе в града, който смята за "последния бастион" на радикалното палестинско движение "Хамас".

Изненадващото кърваво нападение на бойци на радикалното движение на израелска територия на 7 октомври миналата година доведе до масирано настъпление на израелските сили към ивицата Газа, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
219 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.25 | 12:13

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

2024.03.25 | 11:41

1
Ислямистите започнаха нещо а сега реват, че израел ги бие! Браво Израел, изринете тази гнус от Газа!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини