Нова политическа криза в Израел

  • 25 март 2024 07:14

  • 982
  • 1
Нова политическа криза в Израел
© Gettyimages

Френският президент Еманюел Макрон е разговарял по телефона с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и го е предупредил, че насилствено изселване на палестинци от Рафа ще бъде разчетено като военно престъпление.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

Градът е подслонил стотици хиляди бягащи от военните действия във вътрешността на Газа. Международната общност многократни предупреждава, че атака срещу Рафа ще бъде грешка. През почивните дни в Израел отново имаше мащабни антиправителствени протести.

Освен оставка на кабинета "Нетаняху", хората настояват и за незабавното освобождаване на заложниците, взети от радикалната палестинска групировка "Хамас" при атаката срещу Израел миналата година. В страната назрява и друга политическа криза - един от членовете на военния кабинет Бени Ганц заяви, че ще се оттегли, ако правителството приеме закон, който освобождава ултра-ортодоксалните евреи от задължителна военна служба, предава БНТ.

Иран показа дрона "Газа"

Последвайте канала на

Росица Валентинова
982 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.25 | 09:41

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини