Антонио Гутериш отива в ивицата Газа

  • 23 март 2024 07:01

  • 449
  • 2
Антонио Гутериш  отива в ивицата Газа
© Gettyimages/архив

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш ще посети днес границата на Египет с ивицата Газа, за да поднови призивите за прекратяване на огъня, което би донесло облекчение в палестинската територия, опустошена от продължаваща вече над пет месеца война между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас", предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

Посещението се осъществява в момент, когато Израел заплашва да предприеме масирана военна операция в южния град Рафах в Газа, точно на границата с Египет, въпреки международните призиви да не започва такава атака.

Голямата част от 2,3-милионното население на ивицата Газа е намерило убежище в района на Рафах. Макар че условията в северната част на ивицата са по-тежки, положението на цивилните жители в анклава рязко се влоши с разгръщането на конфликта.

Гутериш ще посети Ел Ариш в северната част на Синайския полуостров в Египет, където се доставя и складира голяма част от международната помощ за Газа, както и египетската страна на пропускателния пункт "Рафах" - един от входните пунктове за помощта. Очаква се той да посети болница в Ел Ариш и да се срещне с хуманитарни работници на ООН в Рафах.

Гутериш, който дойде на египетската граница с Газа малко след избухването на войната, посещава Египет и Йордания като част от ежегодното си "пътуване в знак на солидарност" до мюсюлманските страни по време на рамазана.

Израелските въоръжени сили заявиха, че са заловили стотици бойци в болницата "Аш Шифа" в Газа

Последвайте канала на

Десислава Станева
449 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.23 | 15:15

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

2024.03.23 | 11:01

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини