В Израел признаха за още пропуски при атаката на Хамас от 7 октомври

  • 14 март 2024 15:17

  • 431
  • 1
В Израел признаха за още пропуски при атаката на Хамас от 7 октомври
© Getty images (архив)

"В Израел признаха за още пропуски, допуснати от силите за сигурност по време на атаката на Хамас от 7 октомври", написа медията от Еврейската държава мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1983

Според журналиста от израелската телевизия "Канал 14" Гилел Розен по време на нападанието не е била задействана смесената група за специални операции, съставена от бойци на Службата за обща сигурност (ШАБАК) и Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ). Нито по време на атаката на палестинските терористи, нито след нея е е била издадена заповедта "Текила" (кодово название на командата за задействане на съвместната група), въпреки че властите твърдят обратното", каза той.

Розен съобщи за още един пропуск. По думите му: Час преди нападанието (стартирало в 5 часа и 30 минути българско време) командир на ЯМАМ (службата за борба срещу тероризма на подчинение на вътрешното министерство) е изтеглил една рота (около 100 души) от Южен Израел, който граничи с палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа, контролиран от Хамас, към централната част на Еврейската държава. Това е оголило района улеснило нахлуването на арабските терористи.

По-рано както екипът на novini.bg написа, най-елитното разузнавателно подразделение на ЦАХАЛ не е работило в нощта на 6 срещу 7 октомври.

 

Най-доброто подразделение на израелското военно разузнаване не е работило на 7 октомври

Също така припомняме, че израелските власти са знаели за подготвяната атака, но отхвърлили подобно развитие на събитията като нереалистично.

Ню Йорк таймс: Израел знае за план на "Хамас" за атака срещу еврейската държава

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.14 | 17:01

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини