ООН излезе с доказателства за сексуално насилие на "Хамас" в Израел

  • 05 март 2024 13:19

  • 945
  • 1
ООН излезе с доказателства за сексуално насилие на "Хамас" в Израел
© Gettyimages

Екип на ООН твърди, че има достатъчно убедителна информация за сексуални посегателства по време на атаката на „Хамас" срещу Израел на 7 октомври. Сред тях са изнасилвания, сред които и групови.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1992

От ООН също коментират, че има достатъчно информация да се смята, че заложниците на групировката са били обект на сексуално насилие. Но „Хамас" твърдо отричат обвиненията.

Според данните, сексуалните посегателства са станали на поне 3 локации – на фестивала „Нова мюзик", на път 232 и в кибуца Реим. Журналисти на Би Би Си са видели и чули доказателства за изнасилвания, сексуално насилие и обезобразяване на жени.

По време на посещението на делегацията на ООН в Израел са направени 33 срещи, на които са разгледани повече от 5000 снимки и над 50 часа видеа. Въпреки желанието на ООН да разговаря с пострадалите, никой от тях не се съгласил да даде официални показания.

Сред случаите, за които „Хамас" е обвинен, са сексуално насилие, сексуални мъчения и нечовешко отношение със затворниците.

В доклада на ООН са описани и случаи на сексуално насилие над палестинци в израелския арест. Сред тях са „нежелано докосване на интимни части" и „дълги периоди на насилствена голота". В доклада е отбелязано още, че макар да няма документиран нито един случай на изнасилване на палестинци, консервативните културни норми може да са повлияли на това подобни деяния да не бъдат докладвани.

Първо посещение на СЗО в северната част на Ивицата Газа

Израелското външно министерство отрече това да се е случвало, пише bg-voice.

„Това е подигравателна и преднамерена палестинска маневра, насочена към създаване на непоносима еквивалентност между ужасяващите престъпления, извършвани от "Хамас", и злонамерените и неоснователни твърдения, отправени срещу Израел и израелците", каза израелският дипломат Лиор Хаят.

Междувременно израелският външен министър Израел Кац покани в понеделник посланика на страната за консултация, обвинявайки ООН в опит да заглуши тежкия доклад за масовите изнасилвания.

Той критикува и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, че не е свикал Съвета за сигурност, за да обсъди констатациите и за да обяви "Хамас" за терористична организация.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
945 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.05 | 17:48

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини