Близо 200 души са били убити в Газа през последното денонощие според контролираните от "Хамас" местни власти

  • 01 март 2024 14:34

  • 247
  • 1
Близо 200 души са били убити в Газа през последното денонощие според контролираните от "Хамас" местни власти
© Getty Images/Guliver

Близо 200 души са били убити в ивицата Газа през последното денонощие според контролираните от ислямисткото движение "Хамас" местни власти в палестинската територия, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1985

Тези данни, които не са проверени по независим път, бяха публикувани на фона на палестинските твърдения за над 100 жертви при стрелба на израелски войници вчера по хора, чакащи да получат хуманитарна помощ. Израелската армия отрече да е имало умишлена стрелба по цивилни.

Днес министерството на здравеопазването в Газа съобщи за общо 193 убити и 920 ранени през последното денонощие.

Общият брой на жертвите в палестинската територия от началото на войната между "Хамас" и Израел преди близо пет месеца вече е 30 228, а този на ранените - 71 377.

Израелските войници не са атакували умишлено жители на Газа, чакащи на опашка за помощи

Броят на убитите продължава да расте в момент, когато основните посредници между страните в конфликта - Съединените щати и Катар, казват, че се надяват да договорят прекратяване на огъня, което да позволи освобождаване на заложници, преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който трябва да започне около 11 март, отбелязва АФП.

Войната избухна с нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври миналата година, при което бяха убити най-малко 1160 души, предимно цивилни. В отговор израелската армия започна в ивицата Газа военна операция, по-голямата част от жертвите при която според местните власти са жени и деца.

При атаката си в Израел "Хамас" също така взе около 250 заложници. 105 от тези хора бяха разменени срещу 240 палестински затворници в края на ноември. Според израелските власти в плен на "Хамас" остават приблизително 130 човека, 31 от които са смятани за мъртви, посочва АФП, цитирана от БТА.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
247 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.01 | 21:46

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини