ООН: Банди крадат от помощите за Газа и ги препродават на черния пазар

  • 27 февруари 2024 18:38

  • 806
  • 2
ООН: Банди крадат от помощите за Газа и ги препродават на черния пазар
© Gettyimages

Има признаци, че общественият ред в ивицата Газа се разпада и че банди крадат от помощите за цивилните палестинци и ги препродават на черния пазар, сигнализира Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси, цитирана от БТА.

Камионите, които превозват хуманитарна помощ, често биват спирани няколкостотин метра след границата и изпразвани, казва говорителят на службата по хуманитарните въпроси Йенс Лерке.

"Разбираемо е, че отчаяните хора взимат това, до което се доберат", каза говорителят в Женева.

Евродепутати призоваха за прекратяване на огъня в ивицата Газа и освобождаване на заложниците

Същевременно Лерке изтъкна, че е очевидно, че има банди, които си присвояват помощите от конвоите, тъй като впоследствие продуктите се появяват на черния пазар.

"Разбира се, това не бива да се случва", заяви говорителят, като отбеляза, че това явление е свързано с разпадането на обществения ред в ивицата Газа, където военните действия продължават вече почти пет месеца.

На практика няма полиция в изолирания от света палестински анклав. Лерке обаче каза, че ООН изключва възможността конвоите ѝ да бъдат придружавани от въоръжена охрана.

ООН не работи така, категоричен бе говорителят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
806 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:38

2
❤️ Г­о­­р­­е­­щ­и­­­ ­м­­о­­м­­и­­ч­е­­­т­­­а­­ ­­в­и­­ ­­о­­ч­­­а­к­­­в­­а­т ­-­­­ X­­1­8­­.­­­F­U­­­N

2024.02.27 | 18:54

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини