САЩ: Бос на Якудза се е опитал да продаде плутоний и уран на Иран

  • 22 февруари 2024 12:11

  • 2340
  • 2
САЩ: Бос на Якудза се е опитал да продаде плутоний и уран на Иран
© Getty images (архив)

"Бос на японската мафия Якудза е направил опит да продаде плутоний и уран на Иран", предаде Скайнюз

"Според данни на правосъдното министерство на САЩ 60-годишният Такеши Ебисава, който се намира в затвор в Ню Йорк, е придобил радиоактивни материали в Тайланд. Той е написал имейл на американски агент под прикритите. В писмото си Такеши Ебисава е предложил от името на фиктивна компания да продаде 50 тона уран и плутоний на обща стойност 58 милиона щатски долара", добави британската информационна агенция.

"В имейла, изпратен до "ирански генерал", също е имало снимки на контейнери с радиоактивни материали", посочи още цитираната  медия без да разкрива подробности от ареста на мафиотския лидер.

"От правосъдното министерство  на САЩ също казаха, че срещу боса от Якудза има други обвинения. Той се е опитал да продаде оръжия на неназована въоръжена групировка в Мианма. Арсеналът е включвал ракети тип "Земя-въздух", бойни пушки, картечници и други. В замяна Такеши Ебисава е трябвало да получи огромно количество наркотици", допълни Скайнюз.  

"Очаква се днес Такеши Ебисава и още шестима обвиняеми да застанат пред съда в най-големия американски град във връзка с опитите за сделките с радиоактивните материали и оръжията", написа още британската медия.

"Седмината заподозрени са заплашени с доживотни присъди", добави Скайнюз.

Иран показа подобрен военен дрон, способен да достигне Израел

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2340 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ- АТИЛА

2024.02.22 | 12:53

2
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс -София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.02.22 | 12:49

1
ША ВА ИЗБИЯ ЕЙ...ЛЕЖАЛ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....И СЪМ ДУХАЛ НА НАЙ ГАДНИТЕ ЦИГАНИ 76 НАБОР.....МЯУУУУУ...ПРЪЦ...............

Добави коментар

Водещи новини