Израел обяви бразилския президент за персона нон грата

  • 19 февруари 2024 13:40

  • 455
  • 1
Израел обяви бразилския президент за персона нон грата
© gettyimages

Израел обяви бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва за персона нон грата след негово сравнение на ситуацията в ивицата Газа с Холокоста.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1991

Израелският външен министър Израел Кац заяви, че бразилският държавен глава не е добре дошъл в страната му, докато не се отметне от сравнението си на войната срещу бойците на "Хамас" в Газа с нацисткия геноцид по време на Втората световна война.

"Няма да забравим, нито да простим. Това е сериозна антисемитска АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския. От мое име и от това на гражданите на Израел - кажете на президента Лула, че той е персона нон грата в Израел, докато не си вземе думите назад", заяви Кац на бразилския посланик.

Израел обвини Лула, че омаловажава Холокоста и обижда еврейския народ. Вследствие на направения коментар Кац привика бразилския посланик за порицание.

Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и пък подчерта че Лула е прекрачил границата и нарече думите му "срамни и тревожни".

Нетаняху: Израел е против "едностранното" налагане на палестинска държавност

Вчера Лула осъди и спирането на хуманитарната помощ за Агенцията на ООН за палестинските бежанци и призова за разследване на грешките, но без да се спира финансирането, за да се помогне на засегнатите от това, което той нарече "геноцид".

Агенцията е пред финансова криза след твърдението на Израел, че 12 от неговите 13 000 служители в Газа са били замесени в атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври.

Бразилия подкрепи и делото на Южна Африка, заведено пред Международния съд срещу израелската военна кампания в Газа.

Последвайте канала на

Калина Христова
455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.19 | 18:39

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини