Първа оставка на израелски военен заради атаката от 7 октомври

  • 08 февруари 2024 13:53

  • 802
  • 2
Първа оставка на израелски военен заради атаката от 7 октомври
© Getty images (архив)

"Майор от аналитичния отдел на службата за военно разузнаване (АМАН) към въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) подаде оставка заради атаката, извършена от бойци на палестинската терористична групировка Хамас на 7 октомври миналата година", това предаде медията от Еврейската държава мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2283

"Офицерът подаде заявление за освобождаване от заеманата длъжност и това е първото оттегляне на военен след нападанието", добави изданието.

"Поемам цялата лична и професионална отговорност", заяви майорът.

"Една от основните причини за многото жертви, ранени и отвлечени е провалът в анализа на разузнавателната информация", посочи още мигнюз.

Най-доброто подразделение на израелското военно разузнаване не е работило на 7 октомври

"От първия ден на войната срещу Хамас осъзнавах, че трябва да си свърша работата и чаках момента, когато военните действия се стабилизират. Сега, четири месеца, по-късно смятам, че трябва да напусна поста си и да поема цялата отговорност", написа той, цитиран от мигнюз.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
802 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:44

2
❤️ Г­­­о­р­е­щ­­и­ ­­­м­­­о­­м­­­и­ч­е­­т­­­а­­­ ­в­­­и­ ­­о­­­ч­­а­­к­­в­­а­т ­-­­ X­1­8­­.­F­­­U­N

2024.02.08 | 17:56

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини