Израелски танкове обстрелват районите около две болници в главния град на ивицата Газа

  • 25 януари 2024 15:09

  • 695
  • 1
Израелски танкове обстрелват районите около две болници в главния град на ивицата Газа
© Getty Images

В опит за установяване на контрол над главното укрепление на "Хамас" в южната част на ивицата Газа - град Хан Юнис - израелски танкове подложиха днес на ожесточен обстрел районите около две болници в града, поставяйки в капан голям брой хора, напуснали домовете си заради бойните действия, предаде Ройтерс, като се позова на местни жители.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2855

Здравните власти в ивицата Газа заявиха, че най-малко 50 палестинци са били убити в Хан Юнис през последните 24 часа, включително две деца, при израелски въздушен удар по жилищна сграда. В момента градът е обграден от израелски танкови части и е подложен на почти непрекъснат обстрел, твърдят местни жители.

Палестински медици заявиха, че израелски танкове са прекъснали достъпа и обстрелват цели около двете основни, все още функциониращи болници в Хан Юнис - "Насър" и "Ал Амал", блокирайки медицински екипи, пациенти и разселени, които са се приютили в тях или наблизо.

Най-малко 210 палестинци са убити при израелски атаки

По-голямата част от 2,3-милионното население на ивицата Газа бе притиснато в Хан Юнис и градовете на север и юг от него, след като бе прогонено от северната част на управляваната от "Хамас" палестинска територия по-рано в резултат на войната на Израел срещу движението, която продължава вече четвърти месец.

Палестинското ислямистко движение "Хамас" призова за изтегляне на израелските войски от ивицата Газа преди да бъде постигнато каквото и да е споразумение за освобождаване на още заложници, предаде ДПА, като се позова на изявление на говорителя на "Хамас" Гази Хамад. Пред агенцията той заяви също така, че в преговорите, водени с посредничеството на Катар, Египет и САЩ, напоследък няма голям напредък, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
695 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.25 | 17:28

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> do.my/xbio

Добави коментар

Водещи новини