Иран: Ударихме бази на терористи в Пакистан

  • 17 януари 2024 09:45

  • 1216
  • 2
Иран: Ударихме бази на терористи в Пакистан
© Getty images (архив)

Иран обяви, че е атакувал бази на радикалната групировка "Джаиш ал Адъл" ("Армия на справедливостта") в Пакистан, предаде АП, цитирана от БТА.

Според държавната осведомителна агенция на Техеран ИРНА ударите в пограничната с Иран провинция Белуджистан са нанесени с ракети и дронове.

От Пакистан, от своя страна, заявиха, че вследствие на ударите са загинали две деца, а три непълнолетни лица са пострадали.

"Джаиш ал Адъл" е радикална сунитска групировка, която действа основно на територията на притежаващия ядрено оръжие Пакистан.

Тези удари се нанасят в обстановка на високо напрежение в региона и опасения, че войната в Газа между Израел и "Хамас" може да се разрасне.

В ранните часове на вчерашния ден Иран изстреля ракети по "шпионска централа" в Ирак, намираща се близо до комплекса на американското консулство в град Ербил – административния център на автономната област Иракски Кюрдистан, и по цели в Северна Сирия, свързани с екстремистката групировка "Ислямска държава".

Иран: Ударихме щаба на МОСАД в иракски Кюрдистан

Във вторник официален Багдад определи нападението, при което загинаха няколко мирни граждани, като "крещящо нарушение" на иракския суверенитет.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1216 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.17 | 11:11

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Бояджията

2024.01.17 | 10:41

1
Да уточним бази на фащ и еврата

Добави коментар

Водещи новини