Парламентаристи от 28 държави призоваха за прекратяване на огъня в Газа

  • 11 януари 2024 15:02

  • 719
  • 2
Парламентаристи от 28 държави призоваха за прекратяване на огъня в Газа
© Getty Images/Guliver

Близо 400 членове на парламенти от 28 държави отправиха призив за незабавно прекратяване на огъня във войната в Газа, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2226

Сред групата са американската демократка Илхан Омар и бившият лидер на британските лейбъристи Джеръми Корбин.

В Германия бившата представителка на Левицата Севим Дагделен също е част от групата, отправила призива. Тя се присъедини към новосъздадената партия "Алианс на Сара Вагенкнехт" (АСВ), която е съсредоточена около бившата лидерка на Левицата.

Към призива се присъединиха и други парламентаристи от САЩ и предимно от страните от ЕС, както и от други държави - от Канада до Гана и от Чили до Турция.

"Ние се обединяваме като законодатели от цял свят, за да призовем за незабавно, многостранно прекратяване на огъня в Израел и Палестина, освобождаване на всички останали израелски и международни заложници и улесняване на влизането на хуманитарна помощ в Газа", се казва в призива.

Равини протестираха в ООН с искане за спиране на огъня в Газа

"Освен това призоваваме съответните ни правителства и международната общност да спазват международното право и да търсят отговорност за тежките нарушения на човешките права", допълват те.

"Това, че толкова много народни представители обединиха усилията си, е силен сигнал в полза на мира и прекратяването на насилието", заяви Дагделен.

Необходимо е да се сложи край на насилието и на хуманитарната катастрофа, каза тя. "Това е единственият начин да се намери изход от спиралата на насилието и политическо решение на конфликта", допълни Дагделен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
719 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.11 | 19:08

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Nazi SS

2024.01.11 | 15:22

1
Никаква милост за Газа и Хамас пълно унищожение на мюсюлманските терористи ха ха ха.

Добави коментар

Водещи новини