Конвой с хуманитарна помощ от ОАЕ за Газа пристигна на граничния пункт "Рафах"

  • 10 януари 2024 14:02

  • 595
  • 0
Конвой с хуманитарна помощ от ОАЕ за Газа пристигна на граничния пункт "Рафах"
© Getty images

Конвой с хуманитарна помощ от ОАЕ за жителите на ивицата Газа пристигна на граничния пункт "Рафах", предаде новинарската агенция на ОАЕ – УАМ.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2060

Подкрепата е част от ежегодната зимна кампания на ОАЕ, озаглавена "Бъди тяхната топлина", в подкрепа на палестинците, които са изправени пред суровата зима в условията на продължаващия конфликт в ивицата Газа.

"Хизбула" отрече неин командир да е ликвидиран от Израел

Конвоят, който се подготвя да влезе в ивицата Газа, се състои от 10 камиона, превозващи около 1,65 милиона зимни дрехи и одеяла за жителите на Газа. Подкрепата е предназначена най-вече за най-уязвимите хора, които са в бежански лагери и са изправени пред тежки метеорологични условия.

Кампанията е в знак на солидарност с палестинските деца и семейства, засегнати от продължаващата война в ивицата Газа. Тя цели да облекчи тежкото хуманитарно положение и страданията на най-уязвимите групи, най-вече на децата.

Тази бърза реакция на тежкото положение в Газа е пример за дългогодишния ангажимент на ОАЕ да подкрепят палестинския народ. Той подчертава непоколебимите хуманитарни принципи на страната и твърдата решимост да подкрепя своите братя в трудни моменти.

Последвайте канала на

Нора Виткова
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини