"Хизбула" отрече неин командир да е ликвидиран от Израел

  • 10 януари 2024 06:39

  • 944
  • 1
"Хизбула" отрече неин командир да е ликвидиран от Израел
© gettyimages

Израел съобщи, че е убил командир на "Хизбула" в Южен Ливан при въздушен удар, съобщава "Ройтерс". Уисам Тауил беше начело на елитните сили на "Хизбула" - "Радван" и най-старшият офицер на групировката, убит досега в конфликта. Това стана часове, след като бе съобщено, че той е ръководил атака срещу база на щаба на армията в Северен Израел. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2065

По-късно в изявление от вторник "Хизбула" отрече тези твърдения, като каза, че командирът никога не е бил подлаган на опит за убийство, както твърди врагът.

Главният говорител на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари каза, че Али Хюсеин Барджи е ръководил десетки атаки с дронове срещу Израел.

Израел и "Хизбула" водят най-смъртоносните си враждебни действия от 17 години.

По информация на групировката дроновете ѝ са ударили щаба на израелската армия в Цфат като отмъщение за убийството миналата седмица на заместник-лидера на "Хамас" Салех ал Арури в Бейрут, както и на убийството на командир на "Хизбула".

Трима членове на "Хизбула" са убити при удар в южната част на Ливан

Източник, запознат с операциите на "Хизбула", заяви, че за първи път групировката е атакувала Сафед, на около 14 км от границата, по време на военните действия, започнали преди три месеца, след като "Хамас" нападна Израел от ивицата Газа.

Организацията "Хизбула" е загубила над 130 бойци при израелски обстрели на Южен Ливан от началото на атаките след нападението на "Хамас" на израелска територия на 7 октомври.

Последвайте канала на

Калина Христова
944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.10 | 09:31

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини