Шри Ланка се включва в коалицията за охрана на Червено море

  • 09 януари 2024 16:11

  • 951
  • 1
Шри Ланка се включва в коалицията за охрана на Червено море
© Gettyimages (архив)

Шри Ланка се готви да се присъедини към оглавената от САЩ коалиция за охрана на търговските кораби в Червено море от атаките на йеменските бунтовници хуси.

Това заяви днес говорител на военноморския флот на Шри Ланка, предаде БТА, цитирайки АП. Хусите започнаха да атакуват търговските кораби, преминаващи през ключовия проток Баб ел Мандеб, който свързва пазарите на Азия и Европа, след началото на израелските военни действия в ивицата Газа. Израел предприе военните си действия в отговор на атаката на бойци от палестинското ислямистко движение "Хамас" срещу еврейската държава от 7 октомври миналата година. 

Атакуваха контейнеровоз в Червено море

САЩ и техни съюзници предприеха операцията "Пазител на просперитета" за охрана на морския трафик в Червено море. Засега не е посочена дата, на която Шри Ланка ще изпрати свои кораби в Червено море, каза говорителят на военноморския флот.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
951 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.09 | 16:56

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. То.ва лека.рство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини