Бенямин Нетаняху е знаел за планове на Хамас за атака срещу Израел още през 2017 г.

  • 22 декември 2023 14:53

  • 1166
  • 1
Бенямин Нетаняху е знаел за планове на Хамас за атака срещу Израел още през 2017 г.
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, който през последните няколко месеца твърди, че не е знаел за плановете на палестинската терористична групировка Хамас да нападне нашата страна, е описал точните им планове още през април 2017 г.", написа изданието от Еврейската държава "Детали".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2863

"Ръководството на Хамас има оперативен план за комбинирана атака. Той включва обстрел с хиляди ракети по израелски градове, нападения на командоси, използване на парапланери и проникване чрез подземни тунели на наша територия", каза министър–председателят преди шест години на заседание на парламента (Кнесета), говорейки за пропуските при провеждането на операцията срещу Хамас "Несъкрушима скала" (7 юли – 26 август 2014 г.)", посочи още медията.

"Палестинските терористи имат много добре обучени бойци за извършване на специални операции. Те са около 1000 души, които са готови да нападнат Държавата Израел, да убиват и отвличат и военни, и цивилни", добави премиерът тогава пред депутатите", допълни изданието.

"Хамас може във да ни нападне всеки един момент. Заради това трябва имаме постоянна  готовност, за да можем да избегнем човешки жертви", каза още Нетаняху пред парламентаристите", написа още "Детали" и направи извода си: Той е знаел, че Хамас подготвя масирана атака срещу  Израел още през 2017 г.

Да припомним, наскоро вестник "Ню Йорк таймс" написа, че военното разузнаване на Еврейската държава е изготвило подробен анализ, в който се е предупреждавало за нападение на Хамас, подобно на това от 7 октомври. Документът обаче е бил определен от висш офицер като "тотално въображаем".

Ню Йорк таймс: Израел знае за план на "Хамас" за атака срещу еврейската държава

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1166 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.22 | 16:15

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини