Израелската армия публикува нови данни на системата от тунели под град Газа

  • 21 декември 2023 06:14

  • 1624
  • 3
Израелската армия публикува нови данни на системата от тунели под град Газа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Израелската армия публикува нови данни за обширната система от тунели на палестинското ислямистко движение "Хамас" в северната част на ивицата Газа, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2863

Площадът в центъра на град Газа е имал решаваща роля, съобщи вчера армията. Според Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) оттам под земята са били достъпни офисите и апартаментите на политическото и военното ръководство на "Хамас".

След превземането на район в град Газа са били разкрити допълнителни подробности за "стратегическия маршрут на тунела", заяви израелската армия.

Освен стълби, асансьори също са давали възможност за спускане в подземната система. На някои места са открити храна, вода и електрическа инфраструктура.

Според ЦАХАЛ по този начин терористите на "Хамас" са могли да избягат, както и да останат в скривалищата си за по-дълъг период от време.

Блинкън призова Израел за "по-целенасочени" военни операции и намаляване броя на цивилните жертви в Газа

Твърди се, че мрежата от тунели е била използвана от високопоставени служители на организацията - Исмаил Хания, Яхия Синвар, Мохамед Дейф и други, за да контролират операциите на "Хамас".

Тези информации не могат да бъдат проверени чрез независими източници, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1624 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.21 | 13:36

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Този

2023.12.21 | 07:04

1
идиот с голата шамандура прилича на Румен
БОГА

2023.12.21 | 08:23

2
Идиот си ти ГЛУПАКО

Добави коментар

Водещи новини