Израел отвърна на обстрел от Ливан и Сирия

  • 13 декември 2023 06:58

  • 1556
  • 1
Израел отвърна на обстрел от Ливан и Сирия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Израелските военновъздушни сили съобщиха днес, че са атакували позиции на шиитската групировка Хизбула в съседен Ливан, предаде ДПА. Изтребител е бомбардирал площадка за изстрелване на ракети и военна инфраструктура, след като от там срещу Израел са били изстреляни ракети и артилерийски снаряди.

Израелски изтребители и танкове са стреляли също по позиции на сирийските въоръжени сили в отговор на обстрел от Сирия, съобщи израелската армия.

Сблъсъците между израелската армия и въоръжени групировки, като Хизбула, зачестиха в района на израелско-ливанската граница след началото на войната в Газа между Израел и палестинската групировка "Хамас". Това е най-сериозната ескалация от втората ливанска война през 2006 г., посочва ДПА.

Хамас: Израел нападна болница в ивицата Газа

Израелските военновъздушни сили редовно бомбардират и цели в съседна Сирия.

Израел иска да попречи на отколешния си враг Иран да разшири своето военно влияние в Сирия с помощта на съюзнически групировки. Заедно с Русия, Иран е най-важният съюзник на сирийското правителство, напомня ДПА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1556 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 09:53

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини