Продължават сраженията между „Хизбула“ и Израел в Ливан

  • 09 декември 2023 08:10

  • 1440
  • 3
Продължават сраженията между „Хизбула“ и Израел в Ливан
© Getty Images (архив)

Израелската армия успешно прехвана подозрителна въздушна цел, която е преминала от Ливан, съобщават израелските въоръжени сили, цитирани от ДПА, като добавят, че артилерията е поразила няколко цели, след като проиранското движение „Хизбула“ заяви, че ще предприеме сериозни нападения.

„Бяха идентифицирани няколко изстрелвания от Ливан към постове на ЦАХАЛ (Израелските отбранителни сили) в пограничните райони... Артилерията на ЦАХАЛ порази източника на огъня и допълнителни цели в Ливан“, заявяват от израелската армия.

"Хизбула" изплаща компенсации на хора, засегнати от престрелките с Израел

Междувременно „Хизбула“ заяви, че е извършила най-малко седем нападения срещу израелски постове в северната част на Галилея. Според собствените им изявления те са предприели директни попадения.

Източник от ливанските служби за сигурност в Южен Ливан заяви, че израелската артилерия е обстрелвала населени места дълбоко в ливанската територия, информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1440 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ukraina55

2024.01.08 | 16:09

3
Само така,израелците мачкат всичко по пътя си и не признават никаква милост за терористите ха ха ха.Бои по руските съюзници и пълно унищожение на ислямиските говнояди пълна агония ха ха ха.
Слава на Израел

2023.12.09 | 11:00

2
Братята евреи мачкат тарамбуките.

2023.12.09 | 09:49

1
тарамбуките и от двете страни могат да се бият колкото им душа иска.

Добави коментар

Водещи новини