Израелските сили са обкръжили дома на лидера на "Хамас"

  • 07 декември 2023 09:14

  • 1285
  • 0
Израелските сили са обкръжили дома на лидера на "Хамас"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Продължават ожесточените сражения в ивицата Газа. Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че израелските сили са обкръжили дома на лидера на "Хамас" Яхия Синуар.

Всичко по темата:
Войната между Израел и Хамас 1596

Наричаният "Касапина от Хан Юнис" Синуар е сочен за организатор на нападението на 7 октомври, при което бяха убити 1200 израелски и чуждестранни граждани. Вчера станаха известни и чудовищни свидетелства за сексуално насилие извършено от "Хамас" по време на нападението.

Израелската армия обяви, че е открила в ивицата Газа "един от най-големите тайни складове за оръжие"

Междувременно, ООН с призив за хуманитарно прекратяване на огъня в Газа. Антониу Гутериш предупреди, че палестинската територия е на ръба на "пълен срив на закона и реда", постоянните бомбардировки и липсата на подслон и средства за оцеляване ще направят невъзможни доставките на дори ограничена хуманитарна помощ.

Генералният секретар на ООН прибегна до безпрецедентно задействане на член 99, за да "привлече вниманието на Съвета за сигурност" към въпрос, който "може да застраши международния мир и сигурност". Израел съобщи, че ще позволи минимални доставки на гориво за Газа, предава БНТ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини