Ердоган пристигна на посещение в Катар

  • 04 декември 2023 17:53

  • 371
  • 1
Ердоган пристигна на посещение в Катар
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва пристигна днес на официално двудневно посещение в Катар, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Турският държавен глава пристигна в Доха по покана на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани, който го посрещна с официална церемония. След тържественото посрещане започна двустранна среща между двамата лидери.

В дневния ред на посещението на Ердоган в Катар ще бъдат включени стъпките, които може да бъдат предприети за прекратяване на конфликта между Израел и Хамас. Ердоган ще присъства и на 44-ата среща на върха на Съвета за сътрудничество в Персийския залив, председател на който в момента е емирът на Катар.

По време на срещите с катарските представители се очаква да бъдат обсъдени всички аспекти на отношенията между Турция и Катар и да бъдат дискутирани възможностите за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в различни области. Предвижда се да бъдат обменени идеи и за разрешаването на различни регионални и глобални проблеми, освен кризата между Израел и Хамас, информира БТА.

Ердоган заминава днес на посещение в Катар

ТРТ-Хабер съобщама, че се очаква да бъдат подписани редица споразумения и меморандуми за разбирателство между Анкара и Доха.

Президентът Ердоган бе посрещнат по-рано днес на международното летище "Хамад" от катарския заместник министър-председател и министър на отбраната Халид бин Мохамед Ал Атия, от турския посланик в Доха Мехмет Мустафа Гьоксу и други официални представители. Ердоган е съпровождан от съпругата му Емине Ердоган, от министъра на външните работи Хакан Фидан, министъра на енергетиката и природните ресурси Алпарслан Байрактар, министъра на финансите и държавната хазна Мехмет Шимшек, от министъра на националната отбрана Яшар Гюлер, министъра на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Каджър, от министъра на търговията Йомер Болат.

В Доха пристигнаха и ръководителят на Дирекцията по комуникациите на турското президентство Фахреттин Алтун, ръководителят на Националната разузнавателна служба МИТ Ибрахим Калън, главният съветник на президента Акиф Чагатай Кълъч, депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и Партията на националистическото действие (ПНД).

Последвайте канала на

Владимир Василев
371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 21:07

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини