Израел нанесе удари по стотици цели и нареди евакуация в части от Ивицата Газа

  • 03 декември 2023 13:08

  • 520
  • 5
Израел нанесе удари по стотици цели и нареди евакуация в части от Ивицата Газа
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Ситуацията в Ивицата Газа - след края на споразумението между Израел и „Хамас”, продължават опасенията, че боевете ще се разраснат и до южната част на анклава. Представители на израелската армия заявиха, че променят посоката на военните действия, тъй като подозирали, че лидерите на „Хамас” се крият сред евакуираните местни. В южния Хан Юнис жители заявиха, че през нощта са били подложени на най-тежките бомбардировки от началото на войната. Макар че след края на примирието, доставките на провизии и горива към анклава продължават, те все пак са твърде недостатъчни и повечето болници спряха работа, като се използват само за укритие.

Всичко по темата:
Войната между Израел и Хамас 1603

“Никога повече няма да видя приятелите си. Дават ни да играем само с пясък, вместо с играчки. Вече не ходим на училище. Когато бях в училище, играех и учех с приятелите си. Но сега това няма как да стане. Постоянно пътуваме нанякъде и се местим”, споделя малката Гани.

„Ситуацията тук наистина е изключително трудна и даже непоносима. Всеки ден евакуират много хора ,постоянно ни казват накъде да тръгваме. Заболяванията тук обаче се увеличават, а дори повечето от децата нямат възможност да бъдат лекувани. Изтощени сме от всичко - постоянните дажби на храна и вода. Животът ни тук е наистина много, много труден”, разказва  Йамен Шабир, предаде Нова телевизия.

Израелската армия продължава бомбардировките над Газа

Последвайте канала на

Десислава Станева
520 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Nazi SS

2023.12.04 | 09:11

5
Многоми харесва да гледам как израелците избиват терористи и украинците как разфасоват руска измет,направо испадам във екстас и радост ха ха ха.
Ukraina55

2023.12.04 | 09:09

4
Ревете мръсна жалка хамаска измет и ставите на прах нищожества жалки хамаски ха ха ха.Слава Израел.

2023.12.03 | 19:07

3
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.03 | 14:37

2
Бой по ислямистите от ХАМАС

2023.12.03 | 14:26

1
хамас на маз

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини