Канцеларията на Бенямин Нетаняху: Израелските преговарящи ще напуснат разговорите в Катар за прекратяване на огъня в ивицата Газа

  • 02 декември 2023 21:12

  • 1249
  • 3
Канцеларията на Бенямин Нетаняху: Израелските преговарящи ще напуснат разговорите в Катар за прекратяване на огъня в ивицата Газа
© Getty images (архив)

Разговорите в Катар за подновяване на прекратяването на огъня във войната в Газа са стигнали до задънена улица и израелските преговарящи ще се върнат у дома, съобщи днес канцеларията на израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, цитирана от ДПА, предаде БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

По нареждане на Нетаняху ръководителят на израелската служба за външно разузнаване Мосад Давид Барнеа е разпоредил на екипа си да напусне Катар.

"Палестинската терористична организация "Хамас" не спази своята част от споразумението", заявиха от канцеларията на Нетаняху. По-конкретно това се отнася до освобождаването на всички деца и жени, отвлечени в ивицата Газа от бойците, които нападнаха Израел на 7 октомври.

Еврейската държава подозира, че 20 жени и две деца все още се намират в Газа. Това включва жена и двамата ѝ малки сина, които преди няколко дни бяха обявени за мъртви от ислямистката организация "Хамас". Според военен говорител смъртта им не е потвърдена.

Миналата седмица Израел и "Хамас" се споразумяха за прекратяване на огъня с посредничеството на Катар, Египет и САЩ, което беше удължено за кратко на два пъти. През това време "Хамас" освободи 105 заложници, а Израел освободи в замяна 240 палестински затворници.

Споразумението за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас" изтече. Военните действия бяха възобновени

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1249 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бояджията

2023.12.03 | 12:31

3
Този ми прилича на един нисък човек с мустачки хм
трудът ще ви направи свободни

2023.12.03 | 07:21

2
Малко Ви е било, чифути долни .
съни

2023.12.02 | 23:20

1
ей ма хич не ме интересуват всеки си избрал как да живее.

Добави коментар

Водещи новини